duminică, 20 decembrie 2009

Figuri din turta dulce

Decoratii in pomul de Craciun dupa care intinzi mana sa le mananci - cine oare nu viseaza la asa ceva?
Orice brad impodobit cu figuri din turta dulce, alaturi de globuri rosii si aurii, de stelute si de lumanari, va fi cel mai frumos si nostalgic pom de Craciun.

Pentru 2 tavi (100 de bucati)
Pentru aluat : 250 gr. miere lichida, 100 gr zahar brun, 1 plic zahar vanilat, 1 ou, 2 linguri rom, 250 gr. faina de grau tip 1050, 250 gr. faina de secara tip 1150, 1 plic praf de copt, 1 lingura praf de scortisoara, cate un varf de cutit nucsoara rasa si praf de cuisoare, 1 praf de sare, 1 lingurita coaja de lamaie rasa, faina pentru prelucrat.
Pentru garnitura : 5 linguri frisca batuta, cirese pentru ornat, jumatati de migdale decozite, bombonele colorate.
Timp de preparare 45 minute. La cuptor 20-25 minute pentru fiecare tava

Se pun mierea si zaharul intr-o cratita si se incalzesc putin, apoi se toarna intr-un vas de mixer. Se adauga zaharul vanilat, oul si romul. Se bate compozitia cu mixerul pana capata consistenta de spuma. Se amesteca cele doua sorturi de faina cu praful de copt, condimentele, sarea si coaja de lamaie si se incorporeaza in amestecul de ou cu miere.
Se framanta bine aluatul cu mainile. Se presara cu strat subtire de faina pe suprafata de lucru si se intinde aluatul portionat intr-o foaie groasa de 1 cm. Se decupeaza diferite figuri.
Se incinge cuptorul la 200 grade C. Se tapeteaza tavile cu hartie pentru copt si se aseaza figurile la distanta de 1 cm una de alta.
Se ung figurile cu frisca si se decoreaza dupa gust cu migdale, cirese sau bombonele colorate. Figurile care se atarna in pom se vor perfora cu o andrea mai groasa(deoarece la coacere, gaurile se restrang).
Figurile se coc cate 20-25 de minute in cuptorul incins. Se scoate tava din cuptor si se mai lasa putin figurile in tava, sa se intareasca. Apoi se scot cu atentie, cu ajutorul unei palete, si se lasa la racit pe un gratar de bucatarie.
Pentru atarnarea figurilor in pom, se taie snururi colorate la marimea potrivita si se introduc prin gaura. Figurile se pastreaza in cutii inchise. Astfel, nu se umezesc.

******
Bine de stiut

Cele mai gustoase figuri din turta dulce se obtin din miere procurata de la producator. Aceasta se gaseste in diverse sortimente, de la mierea de salcam la mierea de padure, cu gust mai pregnant. Mierea solida poate fi incalzita pana la maxim 30 grade C pentru a deveni lichida; daca se incalzeste mai tare, pierde din calitati. Cel mai simplu este sa fie lasata pe calorifer la incalzit. La fel de bine se poate incalzi si la bain-marie.

Un comentariu:

  1. How to gamble - Casino in Dallas, Texas - Dr.MCD
    As such, it's 대전광역 출장마사지 not 광주광역 출장안마 uncommon for 서울특별 출장마사지 casinos to have an online 익산 출장마사지 sports betting and casino 서산 출장안마 gambling site, especially those that have one or both.

    RăspundețiȘtergere