500 grame zahar, 200 grame unt, 6 galbenusuri, 250 grame nuci taiate, un pachet de foi napolitana.
Se desface pachetul de foi si jumatate din ele(2 foi) se pun, una langa cealalta, pe o hartie pergament, asezata pe masa, celelalte 2 foi pastrandu-se pentru pus deasupra.
Intr-un castron, se pune jumatate din cantitatea de zahar, impreuna cu untul, si se freaca, cu o lingura de lemn, pana se obtine o crema spumoasa. Se adauga, treptat, galbenusurile, amestecand dupa fiecare, pana cand se incorporeaza bine, obtinand o compozitie omogena. Restul de zahar se pune intr-o cratitade 2 litri, se aseaza pe foc, si se lasa pana se caramelizeaza(capata culoare maronie), amestecandu-se continuu, ca sa nu se lipeasca. Se ia vasul de pe foc, se toarna compozitia din castron si se continua amestecarea. Se pune din nou pe foc mic, amestecand tot timpul, pana se obtine o pasta omogena. Se adauga nucile taiate si se amesteca in continuare. Cand compozitia s-a legat, se ia cratita de pe foc si se incearca daca este bine legata(se ia o lingurita cu varf din compozitie si se pune pe o farfurioara la rece). Daca s-a inchegat inseamna ca este gata; in cazul in care compozitia ramane fluida mai trebuie sa fiarba cateva clocote.
Se toarna, fierbinte crema preaparata pe cele doua foi puse pe masa, se intinde in strat uniform, astfel incat sa acopere suprafata foilor, dupa care se aplica celelalte doua foi. Se preseaza usor, cu mana, se acopera cu hartie pergament si se pune deasupra un fund de lemn peste care se adauga greutati. Se lasa pana a doua zi. Se taie cu un cutit bine ascutitsau cu un cutit fierastrau, in fasii de cca 2 cm latime, di ncare se taie paralelograme cu laturile mici inclinate si paralele.
marți, 2 martie 2010
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu