miercuri, 17 februarie 2010

Turta dulce - reteta de succes

Bucatelele patrate de turta dulce sunt o companie delicioasa la ceai sau cafea.
Ca alternativa, puteti taia turta dulce felii, pe care le puteti servi cu fructe glasate si frisca.

Pentru 8 portii :
Timp de preparare 25 minute.
Timp de coacere 50 minute.
Ingredientele necesare :
125 grame unt fara sare
90 grame zahar
250 grame sirop de zahar
o lingurita de marmelada
2 oua
125 ml lapte
125 grame de faina cu factor de crestere
o jumatate de lingurita bicarbonat de sodiu
o lingurita ghimbir macinat
o lingurita amestec de mirodenii
125 grame faina integrala
zahar pudra, pentru ornat

1. Incalziti in prealabil cuptorul la o temperatura moderata, de 170 grade C. Tapetati cu hartie o tava patrata de prajitura, cu latura de 20 cm si adancimea de 3 cm.
Ungeti hartia si presarati-o cu faina.

2. Puneti untul, zaharul, siropul de zahar si marmelada intr-o cratita si incalziti-le usor, amestecand pana cand se dizolva zaharul. Luati cratita de pe aragaz si raciti usor compozitia. Puneti ouale si laptele intr-un castron si amestecati-le cu telul, apoi adaugati siropul. Intr-un vas, turnati faina cu factor de crestere, bicarbonatul de sodiu, condimentele si un varf de cutit de sare.
Adaugati faina integrala. Turnati compozitia lichida peste ingredientele uscate si amestecati cu o lingura de lemn pana se omogenizeaza, avand grija sa nu amestecati prea mult compozitia, astfel turta dulce va fi tare.

3. Turnati compozitia in tava pregatita in prealabil si coacetzi-o timp de 45 minute, pana cand introducand un betisor in interior, constatati ca il scoateti curat. Lasati turat dulce sa se raceasca in forma.

4. Treceti o paleta peste marginile prajiturii pentru a o scoate mai usor din forma, apoi rasturnati-o. Presarati-o cu zahar pudra si taiati-o in bucati patrate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu